Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Demir Yollarına Yapılan Yatırımlar Son 23 Yılda 63 Milyar Doları Aştı, Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında ciddi yatırım, iyileştirme ve yenileme hamleleri gerçekleştirdiğini belirterek, bu alana son 23 yılda 63 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ereğli ilçesindeki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı açıklamada, demir yollarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ulaşımın güvenli, düşük maliyetli ve hızlı olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Demir yollarının Türkiye’de uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yapılan projelerle demir yollarının kombine taşımacılığa uygun hale getirildiğini ve ülkenin farklı bölgelerini hızlı tren ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın 2022 yılında hizmete açıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla hattının inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

Karman-Ulukışla Hattı İle Yeni Dönem Başlayacak

Karaman-Ulukışla arasında inşa edilen hızlı tren hattının tamamlanmasıyla seyahat süresinin 145 dakikadan sadece 50 dakikaya düşeceğine değinen Uraloğlu, böylece ülkenin hızlı tren ağını güçlendireceklerini ve farklı bölgeler arasında hızlı tren bağlantısını sağlamış olacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Karaman-Ulukışla projesinde şu ana kadar yüzde 92’lik bir fiziki ilerleme sağlandığını ve 2027 yılının ilk aylarında bu hattı işletmeye açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Böylece Türkiye’nin demir yolu altyapısında gerçekleştirilen yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir