Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nden Sıfır Atık Projesi: Atık Kumaşlarla Sanat Eserleri

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Atık Kumaşları Sanata Dönüştürüyor

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, iklim değişikliğini en aza indirmek ve sıfır atık projesine destek olmak amacıyla ‘Geleneksel ve Sanatsal İfadeyle İklim Değişikliği Projesi’ni hayata geçirdi. Enstitü Müdürü Emine Erkal, projenin atık kumaşları çantaya dönüştürerek geleneksel desenleri sanatsal bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini belirtti.

Atık Kumaşlardan Yenilikçi Ürünler

Enstitü, kullanılmayan ve eskiyen atık kumaşlardan çanta üretimine başladı. Kot motiflerin ev tekstili ve aksesuarlara entegre edildiği projede geleneksel işlemeler de yer alıyor. Program, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ‘Geleneksel ve Sanatsal İfadeyle İklim Değişikliği’ programıyla uyumlu bir şekilde yürütülüyor. Enstitü, atık malzemeleri birleştirerek sanatsal ürünlere dönüştürerek doğaya verilen zararı minimize etmeyi amaçlıyor.

Geleneksel Sanat ve Dönüşüm Çalışmaları

Enstitü Müdürü Erkal, “Kot ve normal kumaşlardan çanta, ev tekstili ve giyim aksesuarları üretiyoruz. Modası geçmiş kot pantolonlara geleneksel motifler ekleyerek atık malzemeleri değerlendiriyoruz. Geleneksel desenler, atık malzemeler üzerine geleneksel tekniklerle uygulanarak sanatsal ürünlere dönüşüyor” şeklinde konuştu. Sıfır atık hedefine odaklanan proje, atık malzemelerin dönüşümünü teşvik ederek çocuklara temiz bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

Kot Kumaşları Farklı Alanlarda Değerlendiriliyor

Usta öğretici Seyhan Demir, iklim değişikliğinin etkisiyle kumaşların dönüşüm sürecine katkıda bulunduklarını belirtti. “Atık, kullanılmayan ve eskiyen kumaşları çantalara dönüştürüyoruz. Kot kumaşlarını çanta ve aksesuarlarla bir araya getirerek en güzel çalışmaları yapmayı hedefliyoruz” diyerek projenin kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Related Posts

ABD Ukrayna’ya mühimmat akışını kesti

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde ABD yönetiminden kritik bir karar geldi.

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

DEM Parti’den dikkat çeken hamle: Belediye Başkanı Ormanlı ‘kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edildi

DEM Partili Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı ‘kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edildi.

Özgür Özel’den Mehmet Murat Çalık’a ziyaret: ‘İyi gördüm demek isterdim, bir an önce tahliye edilmeli’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Özel, “İyi gördüm demek isterdim. Murat Bey çok iyi bir insan. İyi gördüm ama sağlığını da durumunu da hiç iyi görmedim. Bir an önce tahliye edilmesi ve hızla iyi bir bakım, iyi şartlarda hızla bu tehlikenin bertaraf edilmesi lazım diye düşünüyoruz” dedi.

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

Dalai Lama ölümünden sonrasına dair konuştu: Budizm geleneği devam edecek

Tibet’in ruhani lideri Dalai Lama, bu unvana sahip son kişi olacağına ilişkin tartışmalara son vererek, Budizm geleneğinin ölümünden sonra da devam edeceğini dile getirdi.