Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı kalp kapaklarındaki sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıkları ve Önemleri

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, son yıllarda kalp kapak hastalıklarının artış gösterdiğini belirtti. Bu artışın en önemli nedeninin toplumun yaşlanması ve beklenen yaşam süresinin uzaması olduğunu vurgulayan İsbir, hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğunun olduğunu söyledi. Ancak, bu belirtilerin yeterince dikkate alınmadığını ve tanınmadığını da ekledi.

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nden Prof. Dr. Selim İsbir, kapak hastalıklarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade ederek, hastalığın erken teşhis edilmemesi durumunda hem sağlık hem de ekonomik sorunlara neden olabileceğini vurguladı. Türkiye’de her yıl binlerce insanın bu hastalıklar nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldığını belirtti.

Beklenen Yaşam Süresinin Uzaması ve Hastalık

Prof. Dr. Selim İsbir, yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapak hastalıklarının daha da önem kazandığını söyledi. Özellikle 75 yaş ve üstü kişilerde bu hastalığın yaygınlığının arttığını belirten İsbir, hastalığın sosyal ve ekonomik hayata da olumsuz etkileri olduğunu dile getirdi. Mitral ve aort kapaklarının yaşa bağlı kireçlenmeye çok müsait olduğunu belirten İsbir, kalp kapak hastalıklarının prognoz açısından birçok kanser türünden daha ciddi olduğunu belirtti.

Erken Tanı ve Tedavi Önemli

Prof. Dr. Selim İsbir, hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, nefes alamama hissi, çarpıntı gibi durumların olduğunu ve bu durumların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Nefes darlığı ve düzensiz kalp atımlarının belirtilere eklenmesi durumunda mutlaka hekime başvurulması gerektiğini ifade etti. Erken tanı konulması durumunda hastalığın tedavi edilebilir olduğunu belirten İsbir, tedavi yönteminin hastanın durumuna göre belirleneceğini söyledi.

İsbir, kasıktan kapak değişimi gibi yeni tedavi yöntemlerinin de başarılı sonuçlar verdiğini ifade ederek, hastaların ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

En sağlıklı yağ meğer tereyağı değilmiş: Uzmanlar açıkladı

Günlük yaşamımızda mutfaklardan eksik olmayan yağlar, yalnızca lezzet değil, aynı zamanda sağlık açısından da önemli etkiler barındırıyor. Kalp sağlığını destekleyenlerden omega-3 bakımından zengin olanlara kadar birçok faydalı yağ türü bulunuyor. Peki, en sağlıklı yağ hangisi? Uzmanların önerilerine göre işte sıralama…

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.